Нова сторінка - itdirector.com.ua Супремум ИТ-директор ИТ-форум ИТ-Олимпиада "IT-Universe"  
Проекты (ИТ-форум)

Вернуться в Календарь ИТ-событий


15.09.2010

Визначено переможців чвертьфіналу першості світу з програмування

У Десятій ювілейній Всеукраїнській олімпіаді з програмування, що проводилася у Вінницькому національному технічному університеті з 7 по 12 вересня 2010 року, взяли участь 32 кращі українські команди, котрі вибороли перемогу в чотирьох регіональних півфіналах серед 146 команд (426 студентів) з 66 університетів 30 міст України. Загальна кількість учасників І етапу змагань (університетського) склала більше 2000 студентів.

Головною метою олімпіади є надання українським студентам можливості продемонструвати свою майстерність у мистецтві розробки алгоритмів і програм на високому міжнародному рівні.

За 10 років олімпіада дуже змінилась (приблизно так, як і еволюціонувала комп’ютерна техніка за цей час). В ті далекі роки наші олімпійці жодного разу не виходили навіть в чвертьфінал першості світу. Зараз все інакше, представники Українських ВНЗ вже двічі отримували золоту медаль на фіналі першості світу (команда Львівського національного університету ім. І. Франка в 2008 році та команда Київського національного університету ім. Т. Шевченка в 2010 році). За 10 років проведення олімпіади Україна вийшла на п’яту позицію всесвітнього рейтингу Топкодера (http://www.topcoder.com/stat?c=country_avg_rating). 

П’ять українських університетів входять сьогодні до топ-50 у всесвітньому рейтингу університетів (Київський національний університет імені Тараса Шевченка посідає в ньому п’яту позицію), а п’ять українських студентів до топ-50 в особистому світовому рейтингу.

Останні п’ять років українські студенти повністю домінують у світовому півфіналі Південно-Східної Європи (у 2009 році – перші сім місць!), пропустивши за цей час до світового фіналу лише одну команду не з України.

В цьому році змагалися не тільки найкращі програмісти з України, а і з Грузії, Білорусії та Вірменії, які під час заходів олімпіади намагались проявити себе найкращим чином, готуючись для цього протягом року.

Основне командне змагання, на якому учасникам пропонувалось розв’язати 12 задач, тривало 5 годин. Найкращий результат показала команда Deprecated (Райчук Антон, Різванов Роман на чолі з тренером Бондаренко Віталієм) Київського Національного університету ім. Т.Шевченка, тим самим окрім золотих медалей, отримала головний трофей цьогорічної олімпіади – перехідний кубок, який буде цілий рік знаходитись в їхньому університеті в Києві. А наступного року за нього знову будуть змагатися найкращі команди.

Срібні медалі отримали команди DonNU_United Донецького національного університету та Exploitless Київського Національного університету ім. Т.Шевченка. Бронзовими призерами стали команди 1024 Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», TTL300 та Akai Таврійського національного університету ім. Вернадського.

В особистому турі перемогу здобув Бачеріков Олександр, студент Київського Національного університету ім. Т.Шевченка.

Окрім медалей та кубків переможці були нагороджені цінними призами та сувенірами від Представництва «Фуджицу Текнолоджі Солюшнз ГмбХ», компанії «ESET», ТОВ «Навігатор» та ТОВ «Арт-мастер». За перше місце переможці отримали – БФУ Canon та продукт Eset Smart Security, за друге місце – продукт Eset NOD32 Antivirus та usb-радіо, за третє місце – сучасні ліхтарики з генератором енергії та пам’ятні сувеніри. Переможець особистого туру отримав Lifebook Fujitsu.

Значні досягнення українських студентів, здобуті під час проведення Десятої Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, обумовили надання їй офіційного статусу чвертьфіналу першості світу та ініціювали розгляд питання про проведення в Україні з 2011 р. півфіналу першості світу по Південно-Східній Європі.

Саме для прийняття такого рішення особисто прибув з інспекцією до України директор першості світу АСМ з програмування, професор університету Бейлора, Техас, США Білл Поучер: «Я дуже радий познайомитися з Україною, програмісти якої останнім часом демонструють найвищу динаміку зростання рівня підготовки і посідають більшість призових місць у південно-східному європейському півфіналі першості світу з програмування».

Автор та координатор проекту Всеукраїнської олімпіади з програмування, професор Вінницького національного технічного університету Володимир Іванович Месюра стверджує: «Нам є чим пишатися: за цей час наші команди довели найвищий інтелектуальний потенціал України, здобувши за останні роки безліч нагород з програмування у міжнародних змаганнях та привернувши увагу світового бізнесу до українських технічних спеціалістів».

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування була організована за ініціативою Вінницького національного технічного університету та проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, ТОВ «Арт-мастер» та Всеукраїнського благодійного фонду «Асоціація підтримки та розвитку інформаційних технологій» («АПРІТ»).

Цьогорічними Спонсорами та Партнерами олімпіади виступили: Представництво «Фуджицу Текнолоджі Солюшнз ГмбХ», Компанія «ESET», ДП «ЕС ЕНД ТІ УКРАЇНА», ПАТ «ДАТАГРУП», Компанія «EПAM Сістемз», ТОВ «Арісент Україна», «Представництво СДМ А/С», ТОВ «БАКОТЕК», ТОВ «Навігатор», ТОВ «Еталон-Україна», Компанія «Фаматек», Всеукраїнська асоціація «Інформаційна безпека та інформаційні технології», Вінницька торгово-промислова палата.

Медіа підтримку забезпечували: «itc.ua», журнал «Компьютерное обозрение», Асоціація «Інформаційні технології України», тижневик «Работа и учеба», «Microsoft User Group Вінниця», ВГО «Співтовариство ІТ-директорів України» та інші.

А поки що побажаємо нашим фіналістам перемоги на першості світу з програмування та сподіваємося на позитивне рішення щодо проведення в Україні з наступного року півфіналу першості світу з програмування!!!
   



ИТ-АКЦИИ (ВСЕ АКЦИИ)
Публикации, новости, события (ВСЕ Публикации, новости, события)
RSS

Новогодний CIO-Jazz: Change management - будущее создается сегодня. 13.12.2019 Новогодний CIO-Jazz: Change management - будущее создается сегодня.

13 декабря 2019 г в Киеве Состоялось итоговое ежегодное мероприятие года -  Новогодний CIO-Jazz, где у участники познакомились с опытом коллег, пообщались с компаниями, представляющими новые технологии, а также приняои участие в традиционной дискуссии в стиле IT-Jazz на тему Изменения VS Стабильность ( "Изменения невозможн (ы/а)  стабильность!" - где запятая? :) ). 

Конференц-часть CIO-Jazz состоялась в Бизнес-школе КРОК, а Новогодняя вечеринка, как всегда, в Бочке на Крещатике.

О Новогоднем CIO-Jazz - версия для мобильного



MBA IT-Jazz: "Как развивать ИТ: люди, процессы, проекты" 23.10.2019 MBA IT-Jazz: "Как развивать ИТ: люди, процессы, проекты"

  23 октября 2019 года г.Киев (10.00-17.30). срстоялся осенний MBA IT-Jazz - уникальное мероприятие, практическая конференция, направленная на повышение уровня владения управленческими навыками и способствующая росту личной и профессиональной эффективности ИТ-руководителя.

Ключевые темы MBA IT-Jazz:

    • Развитие ИТ-функции
    • Гибкие технологии управления ИТ-проектами.
    • Эффективное управление ИТ-командами.
    • Новинки рынка ИТ и опыт их использования.


Softprom by ERС совместно с NI AWR начинает сотрудничество с техническими ВУЗами Украины 30.09.2019 Softprom by ERС совместно с NI AWR начинает сотрудничество с техническими ВУЗами Украины

С 1 октября 2019 года стартует программа по обеспечению технических ВУЗов Украины новейшим программным обеспечением для разработки радиочастотных (РЧ) и сверхвысокочастотных (СВЧ) устройств NI AWR Design Environment.

Цель программы - обеспечить возможность использования студентами современных решений NI AWR, показать преимущества работы в легальном программном обеспечении.

ИТ-ПРОЕКТЫ (ВСЕ ПРОЕКТЫ)
RSS

Moyo выбрал Amazon Web Services для масштабирования e-commerce платформы 25.06.2019 Moyo выбрал Amazon Web Services для масштабирования e-commerce платформы

Компания Moyo - крупнейшая сеть магазинов электроники, бытовой техники и других потребительских товаров, совместно с Softprom by ERC - Advanced Consulting Partner в сети Amazon Web Services, объявили об успешной реализации ИТ-проекта на платформе AWS. Для стабилизации и увеличения доступности e-commerce платформы было выбрано решение на базе Amazon AWS как альтернатива предыдущему облачному провайдеру.

Для миграции выбрали услуги аренды виртуальных машин и база данных, как сервис. В качестве сопровождающих также подключены сервис Route 53 для управления и защиты DNS, облачное дисковое хранилище для бэкапов.

Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціонування офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади 12.06.2019 Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціонування офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади

12 червня Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціонування офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади».

 

ИТ-ВИДЕО (ВСЕ ВИДЕО)
RSS

Интервью Андрея Гончаренко (CIO Аптека низких цен) каналу Perceptron. 23.11.2018 Интервью Андрея Гончаренко (CIO Аптека низких цен) каналу Perceptron.
Робот-помощник в обслуживании клиентов / Сложности построения самой большой аптечной сети / Проблема последней мили при подключении интернета / Большая логистика, где управление только на информационном уровне и многое другое...
Более подробно смотрите в интервью Андрея Гончаренко каналу Perceptron.

Интервью Романа Лучкова (CIO БаДМ) каналу Perceptron. 28.08.2018 Интервью Романа Лучкова (CIO БаДМ) каналу Perceptron.

Лучков Роман, CIO БаДМ: "У меня в карьере было немного компаний, и, несмотря на 20 страниц трудовой книжки, можно выделить три этапа построения карьеры: первая компания в которой я пробаботал 10 лет была телекоммуникационной (Оптима-телеком), вторая - сделала компетенции  (qivi.ru - объединенная система моментальных платежей), третья компания в котрой я сейчас работаю, компания БаДМ."

Более подробно смотрите в интервью каналу Perceptron

Интервью Бузмакова Владимира каналу Perceptron. 13.08.2018 Интервью Бузмакова Владимира каналу Perceptron.

Более 10 лет консалтинговой деятельности в области ИТ позволили Владимиру превратить практические примеры в теоретические кейсы как на выступлениях клуба ИТ директоров, так и на отдельную секцию в MBA “Информационный менеджмент”.

Бузмаков Владимир, Председатель Актива Сообщества ИТ-директоров Украины, директор по консалтингу и учредитель консалтинговой компании «Супремум», идеолог и руководитель программы MBA IT (MBA «Информационный менеджмент») в Бизнес-школе КРОК.

Интервью каналу Perceptron.


| карта сайта |
|
обратная связь |
|
подписка на новости |

MiroHost — крупнейший хостинг-провайдер Украины

Сообщество ИТ-директоров Украины

КК Супремум


© Супремум, 2006-2017 
Все права защищены.

Работает на «1С-Битрикс: Управление сайтом»

//