Супремум ИТ-директор ИТ-форум ИТ-Олимпиада  
Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Поиск по сайту
Реклама
Посмотреть Календарь ИТ-событий
Спілка Автоматизаторів Бізнесу
Компания RACKRAY

ДЕТАЛЬНО


Стартував перший в Україні конкурс ІТ-проектів з е-демократії EGAP CHALLENGE (e-Government for accountability and participation)

14 квітня стартував перший в Україні конкурс ІТ-проектів з е-демократії EGAP CHALLENGE, мета якого – створити нові інструменти, що допоможуть громадянам отримувати нові якісні сервіси, ефективно взаємодіяти та безпосередньо впливати на владу, а владі – досягти нового рівня прозорості та ефективності. Стартовий фонд підтримки IT-проектів на складає 4,5 млн грн. та внесок від бізнес-партнерів конкурсу.

EGAP CHALLENGE спрямований на розвиток е-демократії шляхом розробки інноваційних ІТ-рішень, що базуватимуться на потребах і запитах суспільства. Визначивши найбільш важливі сфери інтервенції, організатори конкурсу в першу чергу сфокусуються на підтримці інструментів, що допоможуть покращити взаємодію влади та громадян. Наприклад, сервісів, через які громадяни зможуть вирішувати питання, які турбують кожного: об’єднуватись для вирішення соціальних проблем та питань благоустрою; відслідковувати, куди саме витрачаються бюджетні кошти; долучатись до планування витрат бюджетів. Пілотними майданчиками для проведення конкурсу є Вінницька, Дніпропетровська, Волинська та Одеська області.

Формат конкурсу складатиметься з кількох етапів: оголошення конкурсу в регіонах та відповідне навчання для зацікавлених команд, потім в рамках креативних вікендів проходитиме презентація та відпрацювання проектів, визначення ідей-переможниць, які команди потім доопрацьовуватимуть з менторами перед фінальною презентацією на національному етапі. Внесок бізнес-партнерів конкурсу передбачає надання продуктів та послуг компанії, експертної підтримки та менторингу. Перші креативні вікенди для відбору команд заплановані на червень 2016 року (за новинами та оголошеннями в рамках конкурсу слідкуйте на facebook.com/EGAPUkraine/.)

"Сьогодні можна впевнено сказати, що влада, бізнес та міжнародні організації об’єднались задля розвитку е-демократії в Україні. Від сьогодні громадські організації або активісти, волонтери або ІТ-спеціалісти зможуть легко прийняти участь у прозорому та ефективному Challenge, отримати нові знання та компетенції, а головне вагому фінансову та технічну підтримку", - повідомив Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань е-урядування.

Партнерами проекту є компанії-лідери ІТ сфери, зокрема IBM, Cisco Systems, De Novo, Intel. Тому їхня роль у проведенні навчання, наданні власних технологій та продуктів для учасників конкурсу є запорукою створення сучасних та інноваційних ІТ-інструментів у сфері е-демократії.

«EGAP CHALLENGE – це прекрасна можливість для підприємців-початківців презентувати свій проект у сфері е-демократії та отримати пораду щодо його подальшого розвитку від провідних експертів галузі. Одне з завдань українського офісу IBM – розширення можливостей для розвитку інноваційного бізнесу в Україні шляхом надання необхідних інструментів та сервісів», - зазначив Пенко Дінев, Директор IBM Україна.

«Зараз в Україні величезний потяг молоді до креативу. Ми бачимо, що вона хоче власними руками творити зміни. В даний час лише технології можуть стати платформою для цих змін», – переконаний Валерій Фіщук, регіональний менеджер представництва Cisco в Україні.

Представляючи внесок компанії в призовий фонд конкурсу, Валерій Макаренко, директор з проектного виробництва De Novo, сказав: "Як лідер хмарного ринку України De Novo надає для проекту EGAP CHALLENGE ресурси Хмари De Novo. Ми віримо, що з допомогою цих обчислювальних потужностей та нашої хмарної лабораторії талановита молодь зможе створити інноваційні сервіси для нової країни".

У своєму виступі Олена Корнієнко, Директор з розвитку бізнесу Intel в Україні, Білорусі та Молдові, повідомила: «Все, що держава робить для своїх громадян, в тому числі, в галузі IT, має бути інноваційним, перевіреним, безперебійно працювати, бути енергоефективним, економічно доцільним. Intel розробляє інновації та має необхідну експертизу щодо технологічної основи таких проектів. Також ми активно підтримуємо інноваторів, які можуть та мають бажання розробляти проекти для своєї країни, тому природньо, що Intel Україна зацікавлений у підтримці конкурсу ІТ-проектів EGAP CHALLENGE».

EGAP CHALLENGE – одна з ініціатив програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа, Фондом Innovabridge, Державним агентством з питань електронного урядування та партнерами за підтримки Швейцарської Конфедерації. Програма спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

                              Фото Державне агентство з питань електронного урядування України.
    Фото Державне агентство з питань електронного урядування України.      Фото Державне агентство з питань електронного урядування України.








ИТ-директор: события
RSS
Все события
ИТ-директор: НОВОСТИ
RSS

CIO-Jazz "Эффективное управление предприятием" 2021 01.08.2021 CIO-Jazz "Эффективное управление предприятием" 2021

  29 - 31 июля 2021, г.Запорожье, состоялся Семинар-практикум, посвященный вопросам эффективного управления предприятием. Участники: CIO, ИТ-руководителям, директора по развитию, производству, продажам, аналитики, планировщики, все, кто на предприятии занимается проектом внедрения (развития) ERP.
Событие уникальное - аналогов в Украине НЕТ.

Как это было в прошлом году
Фототчет - День первый - Стратегическая сессия и знакомство
Фототчет - День втоой - Доклады и обсуждение
Фотоотчет - Турнир по боулингу
Фотоотчет - Яхты

Про CIO-Jazz-2021 - версія для мобільного

CIO-Jazz "Эффективное управление предприятием" - 2020 08.08.2020 CIO-Jazz "Эффективное управление предприятием" - 2020

  6 - 8 августа 2020, г.Запорожье, Состоялся Семинар-практикум, посвященный вопросам эффективного управления предприятием. Мероприятие будет полезным: CEO (но они, увы, не ездят на такие мероприятия :)), CIO, ИТ-руководителям, директорам по развитию, производству, продажам, аналитикам, планировщикам, всем, кто на предприятии занимается проектом внедрения (развития) ERP.
Событие уникальное - аналогов в Украине НЕТ.

Как это было в прошлом году - презентации и видеоматериалы
Фототчет - День первый - Стратегическая сессия и знакомство
Фототчет - День втоой - Доклады и обсуждение
Фотоотчет - Турнир по боулингу
Фотоотчет - Яхты

Про CIO-Jazz-2020 - версія для мобільного

Новогодний CIO-Jazz: Change management - будущее создается сегодня. 13.12.2019 Новогодний CIO-Jazz: Change management - будущее создается сегодня.

13 декабря 2019 г в Киеве Состоялось итоговое ежегодное мероприятие года -  Новогодний CIO-Jazz, где у участники познакомились с опытом коллег, пообщались с компаниями, представляющими новые технологии, а также приняои участие в традиционной дискуссии в стиле IT-Jazz на тему Изменения VS Стабильность ( "Изменения невозможн (ы/а)  стабильность!" - где запятая? :) ). 

Конференц-часть CIO-Jazz состоялась в Бизнес-школе КРОК, а Новогодняя вечеринка, как всегда, в Бочке на Крещатике.

О Новогоднем CIO-Jazz - версия для мобильного



MBA IT-Jazz: "Как развивать ИТ: люди, процессы, проекты" 23.10.2019 MBA IT-Jazz: "Как развивать ИТ: люди, процессы, проекты"

  23 октября 2019 года г.Киев (10.00-17.30). срстоялся осенний MBA IT-Jazz - уникальное мероприятие, практическая конференция, направленная на повышение уровня владения управленческими навыками и способствующая росту личной и профессиональной эффективности ИТ-руководителя.

Ключевые темы MBA IT-Jazz:

    • Развитие ИТ-функции
    • Гибкие технологии управления ИТ-проектами.
    • Эффективное управление ИТ-командами.
    • Новинки рынка ИТ и опыт их использования.


Все новости

 | карта сайта |   
 | 
обратная связь | 
 | 
подписка на новости |

MiroHost — крупнейший хостинг-провайдер Украины

Сообщество ИТ-директоров Украины

ИТ-форум

Проект ИТ университет

© Супремум, 1997-2017.
Все права защищены.

Работает на «1С-Битрикс: Управление сайтом»